height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=183264189711933&ev=PageView&noscript=1" /

Foredrag: Hvorfor angreb Rusland Ukraine?

Her i marts blev alle elever samlet på Limfjordsvej 95. Handelsskolen, VUC og Gymnasiet var gået sammen om at få foredragsholder Peter Viggo Jakobsen til øen. Peter Viggo Jakobsen er krigsforsker og ansat ved Forsvarsakademiet og er en herre med en stor viden og erfaring inden for området. Og temmelig eftertragtet disse dage!

Formålet med foredraget var et oplyse de unge mennesker om krigen i Ukraine. Vi har en tendens til at blive forblændet af mediernes historier og mange går måske derfor rundt med en frygt, som er skabt af medierne eller af ren uvidenhed. Peter Viggo Jakobsen startede da også foredraget med at berolige alle i salen, at atomvåben og atomkrig IKKE er noget vi skal frygte! Samt, at krig mod de Baltiske lande heller ikke kommer til at ske!

Foredraget havde derudover følgende dagsorden: Konflikten kort, hvorfor angreb Rusland Ukraine? Hvordan ender krigen? Hvad sker der på længere sigt? Og til sidst var der sat tid af til spørgsmål. Den tid kunne godt have været fordoblet, for publikum i den fyldte Teatersal, kom med mange relevante og gode spørgsmål.

Det er ikke sidste gang uddannelserne på Limfjordsvej 95 samles til et større arrangement. Det var meget givtigt at samle alle og være fælles om noget alle er berørt af.

Scroll to Top