height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=183264189711933&ev=PageView&noscript=1" /

Naturfagstårnet

Et naturvidenskabeligt læringscenter

Med støtte fra Region Nordjylland har vi, på Morsø Gymnasium, udviklet et læringscenter for eksperimentelt arbejde med de naturvidenskabelige fag.

Baggrunden for dette initiativ var et ønske om at tilbyde eleverne en interaktiv ”legeplads” hvor de kunne udvikle og afprøve forskellige eksperimenter.

Vi tilbyder en række forskellige opstillinger indenfor den klassiske fysik, der også har relevans inden for Biologi og Naturgeografi.
Projektet bringer innovation og formidling ind i undervisningen og resultatet kan bruges i elevernes fortsatte undervisning.
Inddragelsen i den naturvidenskabelige fortælling med dens forbilleder, vil stimulere den naturvidenskabelige interesse hos de unge mennesker.
Det er et at målene at skabe en mere ”legende” og eksperimenterende tilgang til det teoretiske stof som eleverne skal tilegne sig i de naturvidenskabelige fag.

Tårnet fremstår i dag med følgende opstillinger:
Energi: ”Vindmøllepark”, Solcelleanlæg
Aerodynamik: Flymodel, Vingemodeller og Flysimulator
Klassisk Mekanik: Pendulophæng, Kuglebaner

De kvantitative forsøg henvender sig primært til ungdomsuddannelserne, men de kvalitative elementer af forsøgene vil også kunne anvendes i folkeskolernes udskoling.

Se og læs mere om de forskelige opstillinger på Naturfagstårnets Facebookside

Se eller download forsøgsvejledningerne

Scroll to Top