height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=183264189711933&ev=PageView&noscript=1" /

Elevvejledning

Hvad kan din elevvejleder hjælpe med?

Når man starter på gymnasiet, bliver man mødt af en masse nye udfordringer, og for nogle er det svært at knække gymnasiekoden og få hverdagen til at hænge sammen, så der er plads til både skolearbejde, venner, erhvervsarbejde og fritidsinteresser. Det er elevvejlederens opgave at hjælpe dig med at gennemføre de tre år på den bedste måde, og du er derfor altid velkommen til at henvende dig hos hende, hvis du har problemer, som kan have betydning for din skolegang.

Hvad kan din elevvejleder hjælpe med?

Hos elevvejlederen kan du bl.a. få hjælp til:

  • Personlige/private udfordringer såsom familieproblemer, psykiske og fysiske udfordringer, sygdom, dødsfald – dvs. forhold, som kan gå ud over din faglige deltagelse.
  • Konflikthåndtering.
  • Eksamensangst.
  • Ansøgning om SU (Statens Uddannelsesstøtte).

Som elevvejleder har hun tavshedspligt.

Er du i tvivl om valg af valgfag, studieretning eller uddannelse, er det skolens rektor eller klassens koordinatorer du skal snakke med. Har du spørgsmål vedrørende valg af videregående uddannelse, kan du tage en snak med skolens studievalgvejleder Gitte Dybdal, som kan give dig mere detaljeret information om de enkelte uddannelser (se under Kontakter).

På uddannelsesguiden www.ug.dk kan du desuden finde oplysninger om de enkelte uddannelser. Her kan du bl.a. læse om uddannelsernes indhold, længde og om adgangskrav.

Hvis du får brug for personlig rådgivning ud over det, din elevvejleder kan give dig, kan du benytte dig af Gratis Anonym Rådgivning gennem Morsø Kommune.
Du kan tage kontakt til rådgivningen ved at skrive/ringe til 99706140 eller 40272649 Mail: fkja@morsoe.dk

Hvis du har svært ved at overskue din hverdag og lektier, kan du få hjælp gennem mentorordningen.

Du vil så få en lærer tilknyttet, som kan yde hjælp og støtte i hverdagen. Kontakt din elevvejleder, hvis du ønsker en mentor.

Støttemuligheder

SU

Du kan få SU kvartalet efter, du er fyldt 18 år. Før du kan få udbetalt SU, skal du have oprettet en nem-konto, og du skal bruge MitID til at logge på SU´s ansøgningsmodul, så hav disse to klar inden du går i gang med at søge.

Legater

Hvem er elevvejlederen?

På Morsø Gymnasium har vi ansat Jeanet Egebæk som elevvejleder. Hvis du ønsker at komme i kontakt med Jeanet, kan du henvende dig på hendes kontor eller skrive en besked i Lectios beskedsystem eller på e-mail.

Jeanet Egebæk

Jeanet Egebæk (JE)

Elevvejleder, SU og skema

je@morsoe-gym.dk

Scroll to Top