height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=183264189711933&ev=PageView&noscript=1" /

Elevaktiviteter

Der findes flere forskellige støtteorganisationer, man kan engagere sig i som elev på Morsø Gymnasium.

H(å)BB

Hjælp Bukobas Børn er en hjælpeorganisation, som er opstartet i 2005 af en guppe unge fra Morsø Gymnasium. Organisationen er sidenhen ført videre af de efterfølgende elever.
Pengene, vi indtjener, går 100% ubeskåret til et børnehjem i Tanzania, i byen Bukoba. Børnehjemmet hedder Ntoma og passer på forældreløse børn, i alderen 0-2 år. Nogle af børnene har stadig en far, og børnehjemmet underviser i børnepasning, så de er klar til at overtage børnene ved 2-års alderen. Mange af børnenes forældre er døde af AIDS, og nogle er selv HIV-smittede.

Vi holder to årlige arrangementer. Det ene er et caféarrangement i Nykøbing Mors, mens det andet er en stor fest på Morsø Gymnasium.

Operation Dagsværk

Operation Dagsværk er elevernes egen oplysnings- og solidaritetsorganisation. Hvert efterår arrangerer Operation Dagsværk en oplysningskampagne, der opfordrer eleverne til at tage stilling til et specifikt udviklingsprojekt. Oplysningskampagnen kulminerer med Dagsværk-dagen, den første onsdag i november. De elever, der vil støtte uddannelsesprojektet, dropper skolen en dag for at tjene penge til projektet. Dagsværkere giver derved en dag af deres uddannelse, for at andre kan få hjælp.

Dagsværk-gruppen på Morsø Gymnasium består af elever fra 1., 2., og 3. årgang. Vi har et stærkt sammenhold og forsøger på bedste vis at få så mange som muligt til at arbejde på Dagsværk-dagen.

Projekt Frivillig

Link til Projekt Frivillig: www.projektfrivillig.dk

Går du på en ungdomsuddannelse, er Projekt Frivillig måske lige dig?

Et afgrænset forløb med frivilligt arbejde i en forening kan give dig et pusterum, hvor du får mulighed for at lære nye mennesker at kende og samtidig få et indblik i den frivillige verden – og få bevis for det!

Prüt

Prüt er skolens festudvalg, som i løbet af året arrangerer fester og fredagscaféer. Der sælges ikke stærk spiritus under festerne, da fokus ligger på hyggen og samværet, selvom det dog langt fra forhindrer en sjov fest med skolekammerater og andre festglade. Prütfester er private, og man skal derfor enten gå på gymnasiet eller handelsskolen eller være skrevet på en gymnasieelevs gæsteliste for at blive lukket ind. Dette gør, at uvedkommende og uønskede ikke har adgang, og således kan der bedre sikres en fredelig og ordenlig fest.

Festen holdes i gymnasiets kantine, hvor der både er mulighed for fest og dans, men også for at sidde i mere dæmpede omgivelser med sine kammerater. Der vil til festerne være professionelle DJ’s og ofte også livebands, som spiller i løbet af aftenen. Vi har f.eks. haft besøg af TopGunn og Gulddreng.
Der er ca. 20-25 festglade medlemmer i Prüt, som så vidt muligt er lige delt over årgangene.

Belønningen for arbejdet med festerne ligger i det unikke fællesskab på tværs af årgangene samt de ture og afterpartys, som overskuddet bliver brugt til. Der søges i starten af hvert år nye medlemmer, og du bør ansøge, hvis du kan lide at feste og vil møde nogle særdeles glade og åbne gymnasieelever på tværs af årgangene.

Bliv ven med ”Prüt Prüttesen” på Facebook for at se billeder fra festerne.

Scroll to Top